Teamfoto JC Hoveniers
Werkzaam in Rotterdam, hoofdvestiging Amstelveen
Uw schutting opknappen met beitsRedactie, 12 april 2024
Houten schutting beitsen

De dagen worden langer en de temperatuur wordt geleidelijk warmer. Binnenkort is het weer tijd om van uw tuin te genieten. Niemand kijkt graag naar een lelijke schutting, maar dat is gelukkig eenvoudig te voorkomen.

Wanneer u uw schutting wilt renoveren en beschermen voor de toekomst, is het slim om te beitsen!Het is mogelijk om zelf aan de slag te gaan en zo kosten te besparen. Hier op deze site zullen we uitleggen waarom beitsen belangrijk is, hoe het proces verloopt en wanneer u dit het beste kunt uitvoeren.

Wat zijn de eigenschappen van beits?

Beits is een vloeistof die ervoor zorgt dat het hout niet te veel vocht absorbeertEr zitten kleurpigmenten in beits die de schutting beschermen tegen verkleuring door de zonHierdoor werkt beits als een beschermende laag voor de schutting

Waarom is het belangrijk om uw schutting van beits te voorzien?

Waarom is het handig om uw schutting te voorzien van beits?Het behandelen van uw schutting met beits zorgt voor een langere levensduur. Het Nederlandse klimaat kenmerkt zich door zijn onvoorspelbaarheid.

De schutting wordt beïnvloed door de hevige uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. Vooral de regen is een issue omdat het hout van de schutting vocht opneemt. Dit kan ervoor zorgen dat de schutting schade oploopt of verzwakt door mogelijke schimmelvorming of houtrot.

Om te voorkomen dat dit alles optreedt, is het van essentieel belang om uw schutting te onderhouden. Beits is bij uitstek een goede optie omdat het de bescherming biedt die uw schutting in het Nederlandse weer nodig heeft. U hoeft niet elk jaar nieuwe beits aan te brengen, de beschermende werking houdt lang aan!

Hoe u uw schutting stapsgewijs kunt beitsen

Zorg ervoor dat uw schutting schoon is

Voor het aanvangen van het beitsen, is het van belang om het juiste voorwerk te verrichten. De eerste stap is het schoonmaken van de schutting. Dit is nodig om alle mogelijke aanslag en eerdere bewerking eraf te halen. U kunt hiervoor een hogedrukspuit gebruiken.

Stap 2: Schuren van de schutting

Het is belangrijk om de schutting te schuren. Voor alle houtsoorten is het belangrijk om de schutting te schuren, tenzij de aanwijzingen op de beits anders aangeven. Voor het opschuren van de schutting kunt u een schuurmachine of schuurpapier gebruiken.

Stap 3: Maak uw schutting op een grondige manier schoon

Na het schuren ziet de schutting er een beetje slordig uit. Voordat u aan de slag gaat met beitsen, is het belangrijk om de schutting nog een laatste keer grondig schoon te maken. Check eerst of de schutting helemaal stofvrij is, anders kan dit zich in de schutting nestelen.

Zodra de schutting stofvrij is kunt u bezig met de laatste schoonmaak. Een borstel of een doekje met water is een goede keuze. Het is belangrijk om geen hogedrukspuit te gebruiken, omdat dit de toplaag van de schutting kan beschadigen.

Stap 4: Uw schutting beitsen

Neem de tijd om gedurende 1 minuut de beits goed door te roeren voordat u begint met de behandeling. Nu is het moment om de beits gelijkmatig aan te brengen op de schutting met een kwast. Nadat de eerste laag beits 24 uur heeft kunnen drogen, kunt u zonder problemen verdergaan met een tweede laag.

Zoeken

Snel een medewerker spreken?Bel 085 106 1332

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over JC Hoveniers

JC Hoveniers, waar vakmanschap en passie samenkomen om uw buitenruimte tot leven te brengen. Als toonaangevend hoveniersbedrijf streven we naar niets minder dan uitmuntendheid in elk aspect van onze dienstverlening. Met jarenlange ervaring en een diepgewortelde liefde voor groen, bieden we deskundig advies, op maat gemaakte ontwerpen en zorgvuldig onderhoud om uw tuin om te toveren tot een oase van natuurlijke pracht. Van het eerste consult tot de laatste aanraking, kunt u vertrouwen op onze toewijding aan kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Ontdek de mogelijkheden met JC Hoveniers en laat uw buitenruimte stralen als nooit tevoren.


Logo van VCA
VCA